Om Badebro og Posthus


Mandag den 3. maj 2021Nyt om Badebro og Posthuset


Badebroen.

 

Lørdag den 1. maj 2021 blev badebroen sat op nedenfor Engkarsevej/Lucernevej.

Vejret var fantastisk for de 17 tilmeldte Brobyggere: Sol fra en blå himmel, det var lavvandet (ebbe) med en blid fralandsbrise i 10 graders varme – det kunne ikke være mere perfekt.

Der blev udskiftet 9 stk. rør der bærer brofagene – nogle var knækket i vinterens løb, andre var tæt på. Landgangssektionen, der jo sidste efterår rev sig løs og drev et par hundrede meter ned af kysten, men som dog blev reddet, er sikret ekstraordinært så det samme forhåbentlig ikke sker igen. Efter det hårde arbejde var der forfriskninger og socialt samvær. En stor TAK til alle der afså et par timer til at hjælpe med denne opgave på en 1. maj.

Langeland Kommune har fastslået, at broen ikke må være stillet op hele året, så til efteråret bliver den taget ind igen for vinteren.

 Posthuset.

 

Status på Posthuset, beliggende Stoense Udflyttervej 19B, er, at en ny dør nu med elektronisk lås nu er monteret. Dog mangler, når disse linjer skrives, at få monteret dørlukker så vær opmærksom ved åbning af døren i blæsevejr, samt enkelte afdækningslister udendørs. Det er stadigvæk muligt for dem der har den oprindelige nøgle at låse den nye dør op med denne nøgle da vi har flyttet den gamle lås over i den nye dør. Der er ligeledes pga. begyndende råd udskiftet nogle brædder på begge sider af døren. Maling (træbeskyttelse) til udendørs er indkøbt og bliver smurt på når vejrlig og Bestyrelses tilstedeværelse passer sammen. Navne- og nummerskilt bliver monteret senere.

Vedrørende nøgle til postkassen har nogle grundejere spurgt om de for egen regning må købe en lås med nøgle der passer både til postkasse og respektive fritidshus hoveddør. Det er naturligvis muligt dog med det forbehold, at postkassse-lås med nøgler skal følge ejeren af fritidshuset, dvs. overdrages ved salg af fritidshuset. Kontakt Bestyrelsens ansvarlige vedrørende driften af Posthuset, Claus Sørensen, for at høre nærmere. Brug sædvanlig e-mail post@stoense-havn.dk som bliver videresendt til Claus, eller ring om nødvendigt på tlf. 96945663.

 På Bestyrelsens vegne
Chris Hansen, sekretær.